1. Forside
  2. /
  3. Brancher
  4. /
  5. Nedrivning

Nedrivning - Se priser og få 3 tilbud på nedrivning

Hvis du overvejer at nedrive en bygning eller måske bare en væg, så er du kommet til det rette sted. Her vil du få al den information, som du skal bruge i forbindelse med nedrivning, herunder priser, regler og generelle råd til hele processen. Uanset om du står overfor nedrivning af hus eller nedrivning af en væg, vil vi give dig indsigt i de vigtigste elementer, som du skal have med i dine overvejelser, før nedrivningsarbejdet begynder.

Tilbud på nedrivning - få 3 tilbud og spar penge

Gennem vores samarbejdspartner kan du få 3 gratis tilbud fra nedrivningsfirmaer, som kan hjælpe dig med præcis det nedrivningsarbejde, som du har brug for!

Ved at indhente flere forskellige tilbud kan du spare en masse penge, da du selv kan vælge mellem tilbuddene. Desuden ved de forskellige firmaer godt, at du får flere tilbud ad gangen. Derfor vil de højst sandsynligt tilbyde dig en bedre pris, end hvis du kontakter dem direkte.

Se en hurtig video om konceptet her:

Nedrivning priser - Hvad koster nedrivning?

Hvis du skal have nedrevet et almindeligt etplanshus på ca. 150 kvm, kan du regne med en pris, der ligger mellem 80.000 - 110.000 kr.

Prisen på nedrivning kan variere rigtig meget, da den påvirkes af flere forskellige faktorer:

  • Størrelsen
    Prisen på nedrivning kommer i høj grad an på størrelsen af det, som skal nedrives - Er det nedrivning af hus eller bare en enkelt væg? Hvis det er nedrivning af hus, kan du dog gå ud fra en gennemsnitspris på 700 kr. pr. kvm. Men husk på at de andre faktorer på denne liste også påvirker den endelige pris.
  • Etager
    Hvis bygningen har flere etager som fx en kælder, vil dette også have noget at sige, da det ofte vil tage længere tid, da kælderen skal fyldes med grus.
  • Placering
    Hvor er bygningen placeret? Er det svært at få adgang til området? Hvis dette er tilfældet, kan det også have betydning for prisen.
  • Bortskaffelse af affald
    Nedrivning vil selvfølgelig indebære en masse affald, som skal bortskaffes. Dette tager tid, og vil derfor også påvirke prisen. Prisen påvirkes ikke kun af mængden af affald, men også hvor stort et arbejde der ligger i sorteringen af affaldet.
  • Skadelige stoffer
    Hvis huset indeholder skadelige stoffer som fx PCB og asbest, skal der tages forbehold for dette under nedrivningsarbejdet, hvilket gør nedrivningen lidt mere kompliceret.

Miljøscreening ved nedrivning

Inden nedrivningen sættes i gang, er det vigtigt at få foretaget en miljøscreening af byggematerialerne, som skal rives ned. Ved en miljøscreening laver man en grundig gennemgang af byggematerialerne for at identificere potentielle miljøfarlige og sundhedsskadelige stoffer som fx asbest. PCB og tungmetaller.

Miljøscreening inden nedrivning er lovpligtigt. Bygherren skal derfor altid kunne dokumentere indholdet af farlige stoffer i byggeaffaldet. Informationen om byggematerialerne skal bruges af kommunen, så de kan navigere til det rette sted til byggeaffaldet. Desuden bruger nedrivningsfirmaet det også, så de kan gennemføre en sikker nedrivning, hvor der tages hensyn til medarbejdernes sundhed.

Før i tiden var det meget almindeligt at anvende byggematerialer med diverse farlige stoffer som fx asbest og PCB. Hvis du har et ældre hus, der er bygget mellem 1950-1980 er der stor sandsynlighed for, at nogle af materialerne indeholder miljøfarlige stoffer.

Prisen på en miljøscreening varierer alt efter bygningens alder og antallet af byggematerialer. Hvis der er mange forskellige byggematerialer, vil det være nødvendigt at tage flere prøver, hvilket vil påvirke prisen. En gennemsnitlig pris på miljøscreening ligger dog på ca. 12.000 kr. inkl. moms.

Regler for nedrivning

Når du skal have nedrevet en bygning, skal du være opmærksom på, at der er visse regler for nedrivning, som skal overholdes. Hvis du vælger at få hjælp af et professionelt nedrivningsfirma til nedrivningen, kan de højst sandsynligt vejlede dig, men i sidste ende er det dit ansvar at alle regler er overholdt.

Disse regler skal du være opmærksom på før en evt. nedrivning:

  • Husk at indhente tilladelse fra kommunen. Dette kan ofte gøres via kommunens hjemmeside og det skal gøres mindst 14 dage før arbejdet påbegyndes. Denne tilladelse er kun gyldig i ét år. Hvis arbejdet ikke er påbegyndt inden for et år, skal du derfor søge om tilladelse på ny
  • Der skal udføres en miljøscreening, da dette er lovpligtigt
  • Byggeaffald skal anmeldes til kommunen, og sorteres efter kommunens regler
  • Der skal tages implementeres foranstaltninger for at minimere støv og støj fra nedrivningen
  • Hvis nedrivningen finder sted i nærheden af områder med trafik, skal der tages hensyn til dette gennem en evt. afspærring
  • Hvis du har planer om et nyt byggeri på grunden, skal du huske at søge om byggetilladelse hos kommunen

Visse ting kræver ikke at du søger tilladelse til nedrivning fx:

  • Garage (hvis det er en selvstændig bygning)
  • Carport
  • Haveskur
  • Overdækket terrasse

Brug for rådgivning til nedrivning?

Nedrivning er ofte et stort stykke arbejde og kan virke uoverskueligt, hvis man selv skal stå for det hele. Derfor kan det være en rigtig god idé at have et professionelt nedrivningsfirma, som kan hjælpe dig gennem en sikker og korrekt nedrivning. Desuden vil du være sikker på, at der tages forbehold for lovgivning og miljøstandarder.

Med rådgivning fra et professionelt firma mindsker du risikoen for uforudsete komplikationer og sparer både tid og penge. De hjælper med at identificere og håndtere farlige byggematerialer, og du undgår derfor selv at skulle håndtere sundhedsskadelige materialer.

Gennem vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk får du 3 gratis tilbud fra professionelle nedrivningsfirmaer, som kan rådgive og hjælpe dig gennem hele nedrivningsprocessen. Det eneste du skal gøre er at sende en opgavebeskrivelse af det stykke arbejde, som du gerne vil have hjælp til, og så vil du hurtigt få 3 forskellige tilbud, hvor du frit kan vælge det tilbud, som passer dig bedst. Super nemt og helt uforpligtende!

Tilskud til nedrivning

I nogle tilfælde er det muligt at søge om tilskud til nedrivning. Muligheden for tilskud til nedrivning er dog afhængig af, hvilken kommune man er bosat i, da det ikke er alle kommuner, der tilbyder dette.

Desuden kræver et evt. tilskud også at visse kriterier er opfyldt. Bl.a. at bygningen er nedrivningsværdig og at nedrivningen af huset vil gavne naturen og omgivelserne omkring bygningen. Dertil kommer at huset skal være beliggende i en landsby med mindre end 3000 indbyggere.

Hvis din kommune tilbyder tilskud til nedrivning, kan du højst sandsynligt finde de fastsatte kriterier på kommunens hjemmeside.