Søger du hjælp til havearbejde? Få pris på en havemand her

Her på siden kan du læse om, hvad en havemand koster i timen og hvilke opgaver en havemand kan hjælpe dig med. Desuden kan du gennem vores trofaste samarbejdspartner få 3 gratis og uforpligtende tilbud fra professionelle havemænd, som kan hjælpe dig med havearbejdet.

Se videoen herunder for at se hvordan det fungerer:

Hvad er prisen på en havemand?

Når du skal hjælp til havearbejdet af en havemand, kan du regne med en pris på 250 kr. – 900 kr. i timen.

Prisen på en havemand kan variere afhængigt af flere forskellige faktorer:

 • Hvor stort et stykke arbejde der skal laves
 • Geografisk placering
 • Den tid det tager at udføre opgaven
 • Om der skal bruges store havemaskiner
 • Hvornår arbejdet skal udføres

Ved almindelige opgaver såsom græsslåning, beskæring af mindre buske, fjernelse af ukrudt osv. vil timeprisen typisk ligge i den lavere ende af skalaen.
Vi anbefaler altid at indhente tilbud fra flere forskellige havemænd og sammenligne deres priser og tilbud – på denne måde er du sikker på at få den bedste løsning til den mest fornuftige pris.

Hvad kan en havemand hjælpe dig med?

Har du brug for havehjælp? En professionel havemand kan hjælpe dig med at få styr på haven, så du slipper for det. De kan hjælpe med en bred vifte af opgaver inden for havepleje og vedligeholdelse af haven.

Græsslåning

Havemanden kan sørge for at slå græsset jævnligt for at holde din plæne pæn og veltrimmet. De kan også hjælpe med installation af din robotplæneklipper, hvis du ejer sådan en.

Klipning af hæk

De fleste havemænd har meget erfaring med hækklipning og vil med garanti også kunne hjælpe dig med at klippe dine hække præcis som du ønsker.

Beskæring og trimning

Du kan få hjælp til at beskære træer, buske og hække. Når du beskærer og trimmer dine hække, fremmer du en sund og pæn vækst. Det er vigtigt at udføre beskæring og trimning korrekt, da forkert udførelse kan skade hækken og forringe dens sundhed. Derfor kan det være en god idé at overlade opgaven til en havemand.

Ukrudtsbekæmpelse

En havemand kan hjælpe dig med at fjerne ukrudt fra blomsterbede, græsplæner og fliser for at opretholde en pæn og velholdt have.

Plantning

Havemanden kan hjælpe med at plante blomster, træer, buske, stauder og andre planter, så de bliver plantet korrekt.

Anlægning af bede

Hvis du skal have et nyt blomsterbed eller forbedre dine eksisterende blomsterbede, kan en havemand også hjælpe dig med dette.

Træfældning

Fældning af træer kan være en stor og omstændig opgave. Her vil en havemand også kunne hjælpe dig med at sørge for en sikker og korrekt fældning af træet.

Pleje af din græsplæne

En flot og sund græsplæne kræver en del arbejde. En havemand kan hjælpe dig med at opretholde en flot plæne, så du ikke selv skal bekymre dig om dette.

Installation af vandingssystemer

Du kan få hjælp til at installere vandingssystem i haven. Havemanden sikrer, at vandingssystemet fungerer korrekt. De kan installere en effektiv løsning, som passer til dine planters behov.

Håndtering af haveaffald

Havearbejde resulterer ofte i en stor mængde haveaffald. Med en havemand kan du få hjælp til at bortskaffe dit haveaffald, så du ikke selv skal tænke på det.

Rens af fliser

En havemand kan også hjælpe dig med rens af dine havefliser. De fjerner effektivt snavs, alger og mos, som kan ophobe sig på fladerne. Havemanden bruger passende rengøringsmidler og udstyr for at opnå det bedste resultat.

Generel rådgivning

At holde en have kan være et stort arbejde og kræve meget af din tid. Derfor kan hjælp til havearbejdet være en rigtig god investering, så du kan bruge tiden på noget andet. Desuden vil en havemand kunne give dig gode råd til pleje af haven, plantevalg mm., så du altid kan have en flot og velholdt have.

Mulighed for faste månedlige aftaler

At opretholde en flot og velholdt have kræver en vedvarende indsats afhængig af årstid og sæson. At have en fast aftale med en havemand kan derfor være en kæmpe hjælp, når du er haveejer. Når du har en fast aftale med en havemand sikrer du, at du altid har en have som er i tip-top stand, og så sparer det dig tid og kræfter, da du ikke behøver at bekymre dig om havearbejdet.

Når du skal have en fast aftale med en havemand, er det en god idé at aftale en fast månedlig pris. I den forbindelse er det også vigtigt at du klargøre dine behov overfor havemanden.

Med en fast aftale er der også mulighed for at spare lidt penge, hvis du får en god aftale i hus.

Få servicefradrag til almindeligt havearbejde

Vidste du, at du kan få fradrag på almindeligt havearbejde, som er udført ved din helårsbolig og/eller fritidsbolig? Med servicefradraget kan du trække 26% fra i skat, når du får udført almindeligt havearbejde. Bemærk dog at du kun får fradrag for arbejdslønnen og ikke materialerne. ​ Almindeligt havearbejde indebærer bl.a.:
 • Græsslåning
 • Klipning af hæk
 • Ukrudtsbekæmpelse
 • Snerydning
 • Beskæring – dog ikke fældning/fjernelse af træer
 • Rens af fliser – IKKE rens af tag og tagrender
Du kan læse mere om servicefradrag på Skats hjemmeside