Byggesagkyndig pris – Læs om priser og få 3 tilbud på en byggesagkyndig

 1. Forside
 2. /
 3. Brancher
 4. /
 5. Byggesagkyndig

En byggesagkyndig kan være en stor hjælp, hvis du skal købe en ny ejendom, står over for et større byggeprojekt eller har behov for kvalificeret rådgivning til salg af ejendom. Her på siden kan du læse om, hvad en byggesagkyndig koster, og så hjælper vi dig med at få den bedste pris til dine behov.

Gå til afsnit om pris på byggesagkyndig her.

Få 3 tilbud fra kvalificerede byggesagkyndige

Hvis du vil spare en masse penge, så er det en god idé at indhente tilbud fra flere forskellige byggesagkyndige. På denne måde kan du sammenligne priser, og vælge det bedste tilbud til dig. Hos Byganto samarbejder vi med 3byggetilbud.dk, som giver dig 3 gratis tilbud fra byggesagkyndige.

Hvis du vil se, hvordan det fungerer, kan du se denne korte video på 1 minut:

Priser: Hvad koster en byggesagkyndig?

Prisen på en byggesagkyndig afhænger af, hvilke opgaver du har brug for hjælp til. Du kan dog regne med at prisen på en byggesagkyndig ligger mellem 4000 kr. – 9000 kr.

Prisen afhænger af, hvor stor ejendommen er, og hvilke opgaver du skal have udført. I nedenstående afsnit giver vi eksempler på, hvad forskellige opgaver i gennemsnit koster.

Byggesagkyndig til tilstandsrapport

Byggesagkyndige er kvalificerede til at udarbejde tilstandsrapporter, og det er ofte en stor del af deres arbejde. Hvis du skal have hjælp til udarbejdelse af en tilstandsrapport vil prisen normalt ligge mellem 4000 – 5000 kr.

Byggesagkyndig til køberrådgivning

Når du overvejer at købe en ejendom, er det ofte en stor investering, og der kan være mange ting, som man skal tage stilling til. En byggesagkyndig kan agere som en uvildig ekspert, der rådgiver dig gennem hele købsprocessen. Den gennemsnitlige pris på køberrådgivning fra en byggesagkyndig er mellem 3000 kr. – 4000 kr. En byggesagkyndig køberrådgiver kan være din bedste allierede under et boligkøb, da de vil hjælpe dig med at træffe de bedste beslutninger, og rådgive dig, så du undgår ubehagelige overraskelser efter købet.

Byggesagkyndig til energimærke

Når du skal have energimærket din ejendom udføres det af en byggesagkyndig, som gennemgår ejendommen og indsamler relevant info om isoleringen, varmesystemet, ventilation, vinduer, døre og andre relevante faktorer.

Ved bygninger, som er mindre end 299 kvadratmeter, har Energistyrelsen fastsat en øvre honorargrænse, som ændrer sig hvert år efter nettoprisindekset.

De aktuelle priser fra januar 2023 er:

For en bygning under 100 m2: 6.931 kr. inkl. moms
For en bygning på 100-199 m2: 7.626 kr. inkl. moms
For en bygning på 200-299 m2: 8.319 kr. inkl. moms
For et enfamiliehus uden bygningsgennemgang 1.254 kr. inkl. moms

Priserne ovenover er en øvre grænse, så du kan sagtens få tilbudt priser, som er lavere end disse.

Byggesagkyndig til nybyggeri

Når du står overfor at skulle bygge et nyt hus eller en ny bygning, kan en byggesagkyndig være en uvurderlig ressource for at sikre, at byggeriet udføres korrekt og i overensstemmelse med gældende bygningsreglementer og standarder.

En byggesagkyndig kan hjælpe dig på flere måder når du skal bygge nyt:

 • Planlægning og projektgennemgang
  De kan gennemgå byggeplanerne og rådgive om evt. forbedringer eller ændringer, som kunne bidrage til bedre kvalitet eller energieffektivitet.
 • Kvalitetssikring
  Under byggeriet kan en byggesagkyndig udføre tilsyn for at sikre, at arbejdet udføres korrekt og i henhold til god håndværksmæssig praksis.
 • Byggeteknisk gennemgang
  En byggesagkyndig kan gennemføre byggetekniske inspektioner på forskellige faser af byggeriet for at identificere evt. fejl og mangler, for de bliver mere omkostningskrævende at rette op på. Så undgår du nogle ubehagelige overraskelser, når din nye ejendom endelig står færdig.
 • Afsluttende kontrol
  Når dit nybyggeri er færdigt, kan den byggesagkyndige udføre en afsluttende kontrol for at sikre, at alt er lavet som det skal.
 • Energimærkning
  De kan udføre en energimærkning af din nye bygning, som giver dig information om bygningens energieffektivitet og mulige forbedringsmuligheder, hvis der skulle være nogen.

Samlet set kan en byggesagkyndig hjælpe med at sikre, at dit nybyggeri udføres efter planen, og at du får, hvad du har betalt for. Det kan derfor være en god investering, at have en byggesagkyndig på sidelinjen ved nybyggeri.

Få et samlet tilbud og spar penge

Hvis du i forbindelse med et hussalg skal have lavet en tilstandsrapport, eleftersyn samt energimærkning af din ejendom, kan du ofte få et samlet tilbud på alle tre opgaver til en fordelagtig pris. På denne måde kan du opnå en betydelig besparelse, end hvis du køber opgaver hver for sig. Du kan opleve at få et samlet tilbud helt ned til 9000 kr., hvis du skal bruge hjælp til alle tre opgaver. Forskellige faktorer såsom boligens størrelse, geografi, boligens alder m.m. har dog betydning for den endelige pris.

Når du indhenter 3 tilbud på en byggesagkyndig gennem 3byggetilbud.dk er du sikret tilbud fra højt kvalificerede byggesagkyndige, som kan hjælpe dig med dine opgaver.

Hvad er en byggesagkyndig?

En byggesagkyndig er en fagperson med ekspertise inden for byggeri, konstruktion og tekniske aspekter af ejendomme. Deres primære rolle er at udføre grundige inspektioner og vurderinger af bygninger for at identificere potentielle fejl, mangler og skader samt at rådgive om nødvendige reparationer eller vedligeholdelsesarbejde.

En byggesagkyndig kan spille en vigtig rolle i forskellige situationer. De kan udarbejde tilstandsrapporter, som giver en objektiv beskrivelse af ejendommens tilstand. Udarbejdelse af tilstandsrapporter kræver dog en beskikket byggesagkyndig. En beskikket byggesagkyndig har en relevant uddannelse og mindst 5 års erfaring med arbejde inden for byggeri. De har desuden deltaget i et kursus hos Sikringsstyrelsen, og afsluttet denne med en eksamen. Når du bruger en beskikket byggesagkyndig er du dermed sikker på, at den byggesagkyndige er ordentligt uddannet, og overholder gældende regler og standarder i deres arbejde.

Byggesagkyndige kan også hjælpe med energimærkning af bygninger. Energimærkning inkluderer anbefalinger til, hvordan energiforbruget kan reduceres, hvilket er rigtig værdifuld information for både boligejere og evt. købere af ejendom.

Ved nybyggeri kan byggesagkyndige hjælpe med kvalitetssikring og tilsyn af byggeriet for at sikre, at alt forløber som det skal.

Hvorfor skal du bruge en byggesagkyndig?

Der er mange gode grunde til at have en byggesagkyndig ved sin side:

 • Objektiv vurdering
  Byggesagkyndige agerer uvildigt i deres vurderinger og anbefalinger, hvilket betyder at du kan få objektiv rådgivning til dine projekter.

 • Forebyggelse af uforudsete omkostninger
  Når du får udarbejdet en tilstandsrapport eller energimærkning, kan du identificere potentielle problemer og skjulte skader, før de udvikler sig til noget større, som måske kan koste dig flere penge.

 • Sikkerhed og kvalitetssikring
  En byggesagkyndig kan udføre kvalitetssikring og tilsyn under byggeprocessen for at sikre, at arbejdet udføres korrekt. På denne måde forebygger du også, at du til sidst står i en situation, hvor du skal bruge penge på at rette fejl, som kunne være undgået.

 • Professionel rådgivning
  Byggesagkyndige er uddannede eksperter inden for ejendomme og bygninger. De har relevante uddannelser som fx arkitekt, ingeniør eller bygningskonstruktør, og kan derfor give dig yderst professionel rådgivning indenfor mange områder ang. byggeri og konstruktion.

 • Tryghed og tillid
  Ved at bruge en byggesagkyndig kan du føle dig tryg hele vejen igennem. Dette er især vigtigt, hvis du skal købe en ny ejendom, da det ofte er en stor investering. Sammen med en byggesagkyndig får du en professionel vurdering af din kommende ejendoms tilstand, hvilket skaber tryghed i hele processen.